Gölköy Ziraat Odası

Tarihçe

Gölköy Ziraat Odası Türkiye Ziraat Odaları Birliğine Bağlı olarak 6964 Sayılı Kanuna göre kurularak günümüze kadar faaliyetini sürdüre gelmiştir.

Gölköy Ziraat Odası Başkanlığı 1986 yılında kurularak faaliyete geçmiştir.Gölköy Ziraat Odası’nın ilk kurucu Başkanı Zamanın Gölköy Mahalle Muhtarı Ali YILMAZ’dır.Sırasıyla Akçalı Muhtarı Hacı ÇAKIR,Esnaf Enver DURAN,Gazeteci Yaşar Dalgıç,Veteriner Hekim Sadi SADIKOĞLU,Esnaf Vedad DEMİR,Kale Köyü Muhtarı Murat ÇELİK,Gazeteci Yaşar DALGIÇ Son dönem ve halen Kale Köyü Muhtarı Gölköy Ziraat Odası Başkanlığını yürütmektedir.

Gölköy Ziraat Odası 2005 yılından bu yana Kendi Hizmet binasında faaliyette bulunmaktadır.Gölköy Ziraat Odasının 12.920’i Aktif,5758’i pasif olmak üzere toplam 18.678 üyesi bulunmaktadır.

Odamızın Zirai İlaç Alet ve Edevat Satış mağazası,bir adet Hizmet Aracı,Kaşar Peynir Üretim Fabrikası bulunmaktadır.Kaşar Peynir Üretim Fabrikasını Kelebek Gıda’ya kiraya vermiştir.

Odamızda dört(4) adet kadrolu biri sözleşmeli Ziraat Mühendisi olmak üzere beş(5) adet personel çalışmaktadır.

Odamız Hizmet binasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kiracı olarak faaliyet göstermektedirler.

Çiftçilerimizin işlerini kolayca görebilmekte olup;rahat hizmet almaya devam etmektedirler.